Festivalul rachiului la Sânpetru Mare

festival-rachiu-sanpetru-mare

Nu departe de municipiul Timişoara, cazanele de răchie dau în clocot. Cei mai buni într-ale preparatului licorii de prună din Banat se pregătesc de zor să primească musafirii la „Festivalul Rachiului„, ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediţie.

Specialităţi la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi pahare pline, vor găsi vizitatorii la cel cel mai mare festival al verii ce se va desfăşura sâmbătă, 22 august de la ora 15.00 în localitatea timişană.

Pentru concursul „Cel mai bun rachiu din prună”, înscrierea se va face la organizatori, în ziua festivalului.

Organizatorii au pregătit concursuri de jocuri săteşti, precum: „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”.

Organizatorii au avut grijă ca la eveniment să ajungă ansamblurile Kruna din Sânmartinul Sârbesc, Plavi Delia din Sânpetru Mare, Izvor din Saravale, Tamburaşii din Sânnicolau Mare, precum şi ansamblul din Radojevo, Serbia.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, punctul forte al spectacolului va fi un concert extraordinar susţinut de Halid Muslimovic, una din cele mai populare voci ale folclorului sârbesc.

Evenimentul este organizat şi finanţat de Primăria comunei Sânpetru Mare şi Uniunea Sârbilor din România. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles