UPDATE:

De o seară incendiară au parte astăzi cei care participă acum la CUSTOM Reşiţa. Oamenii au început să vină în poiana de la Stemă, aici unde au început să urce pe scenă Dimitri`s Bats şi Baby Elvis. Cei care iubesc rock-ul îi aşteaptă cu sufletul la gură pe artiştii de la The Massive Wagons. Cireaşa de pe tor va fi chiar John Newman, cel care de altfel va încheia cea de a doua seară a festivalului CUSTOM Reşiţa 2019. Mai aveţi timp să ajungeţi!

După o primă seară incendiară, organizatorii CUSTOM Reşiţa promit că e doar începutul! Nu rataţi astăzi un spectacol de rock extraordinar. De la ora 18.00 vor urca pe scenă:

-Dimitri`s Bats
-Baby Elvis
-Melting Dice
-Alternosfera
-The Massive Wagons
-John Newman

Festivalul Custom Reşiţa, a ajuns la cea de-a doua ediţie. Vor fi trei zile pline cu multă voie bună şi muzică rock de calitate.

Custom 2019 a început în această seară în Poiana Golului, deasupra Reșiței. Vor fi trei zile de muzica rock și nu numai pentru toți iubitorii genului veniți atât din Banat dar și din țară sau de peste hotare.

Din discuțiile purtate cu organizatorii a reieșit că se așteaptă câteva mii de oameni în cele trei zile de festival, însă nimeni nu a putut oferi o cifra exactă. Ceea ce am aflat a fost, însă, că niciuna dintre trupele mari nu au avut nicio pretenție ieșită din comun, cu toții mulțumindu-se cu sucuri sau apa rece și alte lucruri obișnuite. Singura cerință a fost aceea ca pe scena sa existe un recipient cu gheata pentru a se putea hidrata corespunzător, temându-se probabil de temperaturile de afară.


Festivalul Custom Reșița are loc de vineri, 5 iulie şi până duminică, 7 iulie, în Poiana Golului din Reșița, județul Caraș-Severin. Peste 20 de trupe din Europa, Marea Britanie, dar şi din Statele Unite ale Americii vor cânta chiar în mijlocul naturii. Reşiţa va fi în cele trei zile capitala rock-ului, pe scenă vor urca nume consacrate, precum: The Rasmus, Udo, Doro sau Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra. Spectacolele încep la ora 18.00 şi se încheie târziu în noapte.

Custom Reșița e emoție pură. E renașterea din propria cenușă a unui oraș care a fost etalon al industriei românești; e fostul oraș industrial cu împrejurimi spectaculoase, care dorește să-și revendice locul printre orașele de interes turistic ale României. Reșița are cel mai mare potențial turistic al României, în momentul de față, cu o zonă a munților Banatului prea puțin exploatată din acest punct de vedere.

Festivalul e o reacție directă a celor care înțeleg că moștenirea industrială poate fi combinată cu speranța pentru un viitor frumos – o reconversie de la industrie la artă printr-un festival construit în jurul celui mai complet și complex gen muzical care există: rock-ul. De la rock-ul clasic pe care tinerii anilor `80 îl ascultau în grupuri de prieteni, ascunși în apartamentele comuniste, până la rock-ul progresiv al zilei de azi, care reprezintă exprimarea unei libertăți câștigate cu greu, trecând prin alternativ sau etno rock – pe toate le vom vedea între 5 și 7 iulie, în Poiana Golului care veghează peste Reșița.

Custom Reșița va fi o revelație într-un spațiu care va aduce aproape comunități, oameni diferiți, multă muzică și ateliere pentru copii și adulți care vor să scape pentru un weekend de problemele zilnice. Va fi mai mult decât un eveniment – va fi o stare de spirit în care vechiul și noul se vor îmbina armonios, demonstrând că faliile între generații nu trebuie să existe, anunţă organizatorii pe site-ul evenimentului, Primăria Reşiţa şi GNB Agency.

Program CUSTOM Reşiţa 2019

5 iulie
Camera 101
Rockabella
Gândul Mâţei
Altar
Celelalte cuvinte
The Rasmus
DORO

6 iulie
Dimitri`s Bats
Baby Elvis
Melting Dice
Alternosfera
The Massive Wagons
John Newman

7 iulie
Adam s Nest
Multiverse
The Road Band & Dean Bowman
Alex Calancea & Lupii
byron
UDO
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

Bilete se mai pot procura de pe iabilet.ro, ambilet.ro şi myticket.ro. Preţul unui abonament valabil pentru cele trei zile este 250 de lei, însă au fost puse la vânzare şi bilete de o zi la prețul de 100 lei.

Unde te poți caza?

În Reșița și împrejurimile ei, se găsesc hoteluri și pensiuni, pregătite să primească toată energia și entuziasmul unui nou venit.

Şi reșițenii sunt oameni primitori și dispuși să îşi închirieze apartamentele lor, pe perioada Festivalului CUSTOM. În acest sens, Primăria Reşiţa a încheiat un parteneriat cu agenția imobiliară ActivImob, care va prelua toate solicitările, fără să perceapă comision. Detalii se pot obţine la telefon 0784.726.875

Și Primăria s-a implicat cu toate resursele pentru spațiile de cazare, așa că pune la dispoziție căminele de elevi, în regim hostel, pentru persoanele care nu se sfiesc să doarmă în camere cu 4 sau 6 paturi. Cei interesaţi pot suna pentru rezervări și informații suplimentare la telefon 0774.661.202

Pentru cei care vor să doarmă în natură, organizatorii au pregătit un super camping pe Stadionul Mircea Chivu, la 10 minute de mers pe jos până la platou, cu dușuri, pentru o experiență completă de festival. Accesul în camping nu este inclus în prețul abonamentului, iar brățara de ”tent man” or ”tent girl” o puteţi achiziționa direct de la locație pentru suma de 36 de lei/zi în baza unei rezervări pe camping@customresita.ro.

Bikerii care și-au anunțat prezența la Custom Reșița, au ”their special village” – Râul Alb, un camping aflat la 10 km de oraș, de unde le sunt puse la dispoziție mijloace de transport până în festival. Așa că cei care vor să-și lase ”la odihnit” super motoarele, o pot face liniștiți în locația special amenajată pentru ei.

Rezervări și informații suplimentare la telefon 0752.104.888.

Foto: Radio Reşiţa

CITEŞTE şi:

[FOTO] Boxe cât un bloc cu 4 etaje vor asigura sonorizarea la Custom Reşiţa 2019