Federaţia SANITAS continuă greva japoneză. Nimeni nu mai acceptă ”jumătăți de măsură”!

Federaţia SANITAS continuă greva japoneză. Acesta este un semnal puternic că nimeni nu mai acceptă ”jumătăți de măsură”!

“Nu interpretați ca un semn de slăbiciune faptul că vom continua protestul cu banderolele pe mână, faptul că nu întrerupem deocamdată activitatea în instituții publice medicale, medico-sociale, de asistență socială etc. Este doar un ultim răgaz pe care l-am acordat guvernanților în urma dialogului de săptămâna trecută, la cererea acestora”. Nu vrem să provocăm turbulențe în sistemul de Sănătate și de Asistență socială, nu vrem să ”dinamităm” dialogul social; vă atenționăm doar că vă aflați în ”ochiul furtunii”, acolo unde acalmia este doar aparentă”! transmit reprezentanţii Sanitas.

În acest moment, orice amânare a soluțiilor la la revendicările SANITAS nu va face decât să rupă supapa tuturor nemulțumirilor adunate de angajații celor două sisteme în ultimii ani!

Printre revendicările Sanitas:

• Aplicarea parțială și inechitabilă a Legii salarizării bugetare în Sănătate și în Asistență socială;

• ”Parazitarea” Legii salarizării bugetare cu fel de fel de ordonanțe de urgență și hotărâri de guvern care au blocat sporurile, au afectat indemnizațiile de hrană și, în ultimă instanță, au diminuat veniturile angajaților din cele două sisteme;

• Gestionarea pandemiei cu prețul unor presiuni extreme puse pe salariații din spitale, centre de asistență socială, centre medicale etc., situație care a adus Sănătatea și Asistența socială la limita de rezistență;

• Blocarea dialogului social și tergiversarea semnării contractului colectiv de muncă;

• Sub-finanțarea cronică a Sănătății și a Asistenței sociale.

De același autor

Related Articles