Farmaciştii îndeamnă cărăşenii să nu-şi mai facă stocuri de medicamente pentru răceală şi gripă

Pentru că mai multe medicamente pentru răceală şi gripă lipsesc în continuare din farmacii, cărăşenii sunt sfătuiţi să nu-şi mai facă stocuri. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca anunţă că până la rezolvarea acestui blocaj fiecare persoană va primi doar tratamentul de pe reţetă, în niciun caz mai multe doze din acelaşi medicament.

“Din păcate, și adulții au cam exagerat. Am observat acest aspect și am încercat oarecum, deși termenul nu se prea potrivește, să raționalizăm eliberarea acestor medicamente până când le mai avem. Ei bine, aum nu le mai avem. Oamenii a făcut această greșeală. Îi spun foarte mare greșeală din 2 puncte de vedere. În primul rând, acestea nu sunt medicamente care să se administreze preventiv. Nu poți să-ți faci farmacia acasă, pentru că ele se iau la nevoie. Mai bine lasă-le în farmacie și le cumpere cine are nevoie și când îți vine rândul tău, atunci le poți lua și tu. Asta le-am spus tot timpul. Deci, în acest moment, dacă o mămică găsește, să spunem un anumit tip de medicament prescris de medic și vrea doză dublă sau triplă față de cei pe rețetă, clar farmacistul spune nu categoric!

Acum suntem într-o situație total nefericită, pentru că dacă mai primim câte ceva, primim undeva la 10-20 de cutii maxim pe farmacie, ceea ce este foarte puțin. Nici nici nu se pune problema că cineva să plece de acolo cu 2 cutii. Ne cerem scuze pentru că interesul nostru este să ajutăm populație, în interesul nostru este să dă medicamente, dar suntem blocați”.

Farmaciştii îndeamnă populaţia să se vaccineze în continuare împotriva gripei având în vedere că sezonul gripal se va întinde până în primăvară. În prezent România se află în vârful valului de infecţii respiratorii, o scădere a numărului de îmbolnăviri fiind aşteptată abia luna viitoare.

Cele mai citite

Related Articles