Farmaciile rămân deschise de Sfânta Maria. Şi SAJ Caraş-Severin este la datorie

Farmaciile din Caraş-Severin sunt deschise în minivacanţa de Sfânta Maria şi vor avea program de weekend, majoritatea până la ora 16.00. Există însă şi excepţii, FARM Prest de lângă Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va funcţiona până la ora 23.00.

Şi în Govândari, mai multe farmacii vor avea orar până la ora 18.00, transmite Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin.

Totodată, angajaţii din sistemul medical lucrează exact ca în zilele normale în minivacanţa de Sfânta Maria. Atât Serviciul Judeţean de Ambulanţă cât şi spitalele din Caraş-Severin vor asigura asistenţa de urgenţă, prin liniile de gardă.

Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin este pregătit să acţioneze în minivacanţa de Sfânta Maria cu 22 de echipaje. Directorul SAJ, Daniela Popescu îndeamnă şoferii să fie atenţi în trafic pentru că din experienţa anilor trecuţi în zilele libere au loc cele mai multe accidente rutiere.

În cazul unor evenimente deosebite, numărul echipajelor va fi suplimentat, ne-a transmis directorul SAJ Caraş-Severin, Daniela Popescu.

Cele 10 centre de permanenţă din Caraş-Severin funcţionează după programul normal şi în minivacanţa de Sf. Maria. Unităţile sunt disponibile pentru pacienţi 24 din 24 de ore.

Centrele de permanenţă în care activează în total peste 50 de medici de familie reprezintă, o alternativă la unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, pentru a rezolva cazurile uşoare. De serviciile medicale oferite de aceste unităţi medicale poate beneficia orice persoană, indiferent dacă este asigurată sau nu, iar consultaţiile şi tratamentele oferite sunt gratuite.

De același autor

Related Articles