Pe trotuare, în parcuri… Oriunde mergi, dacă nu ești atent riști să calci în excremente de câine. Și asta deoarece proprietarii, care de consideră mari iubitori de animale nu respectă legea. Câte persoane ați văzut să adune în urma câinilor care bineînțeles că nu au nicio vină. La fel ca și oamenii trebuie să-și facă nevoile.

Așa cum era de așteptat, părinții copiilor sunt nemulțumiți, mai ales că cei mici nu știu să ocolească. Unde mai pui că vine primăvara și vor ieși în parc, unde la fel este plin de excremente de câini.

După modelul altor orașe, primarul Reșiței Ioan Popa a anunțat în emisiunea „Ascultă cum te ascult” că în următoarele două săptămâni va monta pe străzi automate cu mănuși pentru excremente. Edilul a precizat că cetățenii trebuie educați, dar dacă această inițiativă nu va da roade va trece la aplicarea de amenzi.

Nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem dacă cetățenii vor folosi acele mănuși sau din comoditate vor proceda la fel ca până acum.

Și administrația locală din Timișoara a investit bani frumoși pentru a le face viața mai ușoară cetățenilor cu animale de companie, care, conform legii, sunt obligați să aibă cu ei mătură și făraș atunci când își scot câinii la plimbare. Problema este că acele automate au fost vandalizate, iar pungile biodegradabile au fost furate și folosite în alte scopuri.