drum expres
Ministerul Transporturilor a anunţat că nu va mai construi autostrada A6, care urma să străbată judeţul Caraş-Severin şi să lege vestul de sudul ţării. În schimb va investi într-un drum express, care va costa mult mai puţin. Modificarea apare în noul masterplan de transport.
Şoseaua botezată Dannubius Express va porni de la intersecţia cu autostrada A1 şi se va opri la Craiova. Va traversa oraşele Lugoj, Caransebeş, Orşova şi Drobeta Turnu Severin. Deja au fost construiţi 10 kilometri ca parte din autostrada A6 şi mai sunt de realizat alţi 236 de kilometri. Potrivit masterplanului de transport, costul lucrărilor se ridică la 1,8 miliarde de euro. De asemenea va fi amenajată un drum trans regio, Ţara Timişului, care va face legătura între Caransebeş, Reşiţa şi Voiteg.
Masterplanul de transport este un documentul strategic pentru infrastructura ţării în baza căruia România va primi fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană. Potrivit masterplanului, România ar trebui să construiască 656 kilometri de autostradă şi 2.226 kilometri de drumuri expres până în anul 2030. Documentul prevede şi că toate reşedinţele de judeţ vor avea variantă de ocolire.

Sursa foto: hotnews.ro
(Mirabela Afronie)