Un oraş din Caraş-Severin a rămas fără asistenţă medicală

Asistenţa medicală pe Apa Sâmbetei la Anina.

După ce cu câteva luni în urmă, din lipsă de personal specializat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Caraş-Severin a dispus închiderea spitalului din localitate, acum şi centrului de permanenţă i-a fost sistată funcționarea pe același considerent, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Gheorghe Românu. Primăria Anina face disperată demersuri către DSP şi Prefectura judeţului, dar se luptă cu morile de vânt, mai susține edilul.

Contactat telefonic, medicul Dragoş Luca – directorul DSP Caraş-Severin a declarat că, nu are nicio vină în ceea ce priveşte închiderea centrului de permanenţă, cauza fiind lipsa medicilor de familie care nu doresc să se asocieze şi să-şi practice meseria la Anina. Este nevoie ca maximum cinci medici de familie să se asocieze pentru a putea funcţiona un centru de permanenţă, a mai subliniat medicul Dragoş Luca.

Una peste alta, orașul Anina se află la o distanţă considerabilă faţă de alte localităţi urbane din Caraş-Severin, iar în caz de necesitate urgenţele nu pot fi rezolvate în timp util, existând o singură autosanitară, uzată din toate punctele de vedere, care nu poate face faţă la intervenţii simultane, a mai spus primarul Gheorghe Românu. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles