Falsul informatic a dus doi timişeni în arestul poliţiei

Doi tineri din judetul Timis au fost prinşi de poliţiştii clujeni după ce au înşelat mai multe persoane cu aproximativ 100.000 de lei prin fals informatic. Potrivit IPJ Cluj, este vorba de o femeie de 24 de ani şi un bărbat de 25 de ani, din comuna Moraviţa, judeţul Timiş.

Poliţistii spun că, în perioada septembrie-noiembrie 2021, aceştia ar fi postat pe un site cu specific comercial mai multe anunţuri fictive privind vânzarea de plăci video şi staţii de minat criptomonede, fiind transmise cumpărătorilor facturi proformă false, după care ar fi solicitat plata în avans a produselor, în diverse conturi bancare.

Sumele de bani ar fi fost transferate în mai multe conturi bancare, deschise pe numele celor doi, fără ca produsele să fie livrate ulterior cumpărătorilor.

,,Prin comiterea acestor fapte, s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. În urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, carduri bancare, telefoane mobile şi cartele SIM, respectiv bunuri care ar fi fost utilizate la săvârşirea activităţii infractionale,, precizează IPJ Cluj.

Cele două persoane au fost conduse la poliţie, iar, în baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.

Ulterior, Judecatoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele femeii de 24 de ani, iar bărbatul de 25 de ani a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

De același autor

Related Articles