„Fabrica” de… gunoaie de pe Str. Fabricii de Var din orașul Băile Herculane!

Locuitorii zonei Fabricii de Var din orașul Băile Herculane au semnalat administrației publice locale o serie de aspect privind neridicarea deșeurilor menajere din zonă, dar și lipsa corpurilor de iluminat.

„În ceea ce privește instalațiile de iluminat, chiar astăzi avem electricianul acolo, să sperăm că rezolvă problema, pentru că nu era doar becul… era lampadarul învechit și nu mai voia să se aprindă! Gunoaiele de acolo din zonă, cum avem societate privată care colectează gunoiul de pe raza orașului, probabil nu are suficiente contracte în zona respectivă și cred că asta este o problemă de rămâne gunoiul acolo tot timpul! Știu problema, am încercat tot timpul să facem curățenie, dar nu reușim… nu avem dreptul să plătim gunoiul stradal, nu ne permite Curtea de Conturi să plătim gunoiul!

Trebuie ca societatea Ecologica să-și facă contracte acolo în zonă, deși nu văd cum reușește să-i convingă pe toți, n-au lege prin care să-i sancționeze, de aceea se ajunge la situația de față cu gunoiul din zonă! L-am colectat noi de atâtea ori, dar nu avem dreptul să plătim! Sperăm că o scoatem la capăt, dar asta depinde și de ecologica… trebuie să găsească soluții să încaseze bani, să încheie contracte de colectare a gunoaielor menajere din zonă!”, ne-a declarat Ștefan Peneșel – viceprimarul orașului Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU