Explozie la un bloc din Lugoj

Vineri seara, un apel la numărul de urgență 112 anunța producerea unei explozii la etajul 1 al unui bloc de garsoniere situat în municipiul Lugoj, pe strada Aleea Brazilor.

Detașamentul de Pompieri Lugoj s-a deplasat de urgență la fața locului cu două autospeciale de primă intervenție și comandă și una de salvare și intervenție la înălțime, dar și o ambulanță Smurd. De asemenea au fost alertate și autorități locale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență precum Delgaz Grid, E-Distribuție, Inspectoratul de Stat in Construcții. Din fericire explozia nu a fost urmată de un incendiu.

La sosirea la locul intervenției după efectuarea recunoașterii s-au constatat următoarele: deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa apartamentului și geamul.
În interiorul apartamentului se afla o persoană de sex feminin, de aproximativ 23 ani ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului. Aceasta a fost predată de echipajul S.M.U.R.D unui echipaj S.A.J cu medic, sosit ulterior la locul intervenției. Victima a fost transportată la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul spitalului Municipal Lugoj
”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Siuații de Urgență.

Din interiorul imobilului s-au autoevacuat aproximativ 40 locatari.

De același autor

Related Articles