Există bani pentru pensii şi salarii – ne asigură autorităţile

Guvernul are resurse financiare pentru plata salariilor şi pensiilor, inclusiv pentru creşterea salariului minim pe economie – dau asigurări autorităţile, în contextul informaţiilor apărute în ultima perioadă cu privire la siutaţia economică şi la anumite modificări de ordin fiscal.

Există banii necesari pentru plata pensiilor şi a salariilor, spunea premierul Viorica Dăncilă, care a ţinut să înlăture suspiciunile apărute recent în spaţiul public. Mai mulţ ea a precizat că şi viitorul proiect bugetar prevede clar resursele financiare necesare efectuării acestor plăţi.

Viroica Dăncilă: Ministerul Finanţelor Publice are în lucru, într-o etapă foarate avansată, proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public, majorarea salariului minim pe economie, aşa acum ne-am angajat în faţa românilor.

În ceea ce priveşte majorarea salariului minim pe economie, Guvernul, patronatele şi sindicatele consideră acest lucru necesar, atât pentru bunul mers al economiei pe termen ung, dar şi pentru bunăstarea persoanelor incluse în această categorie.

Dacă Guvernul şi sindicatele vor ca majorarea să se aplice de la 1 noiembrie, patronatele cred că cel mai bine ar fi de la 1 ianuarie 2019.

Nu este exclus ca săptămâna viitoare să intre în discuţia Guvernului un proiect de act normativ care să aibă în vedere o formulă de compromis şi anume, majorara salariului minim pe economie de la 1 decembrie.