Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin va desfășura astăzi un exercițiu de cooperare pe linia managementului unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui incendiu de vegetaţie, cu propagare la fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Berzasca.

Conform scenariului exercițiului, din cauza condiţiilor meteorologice favorabile (secetă şi vânt puternic), un incendiu de vegetație izbucnit în zonă se extinde la litieră și se propagă cu repeziciune, afectând o suprafaţă de aproximativ 25 ha. Cele peste 50 de persoane implicate în desfășurarea exercițiului vor acționa atât pentru stingerea incendiului, cât și pentru gestionarea altor situații care pot apărea într-o astfel de situație. Din cauza terenului accidentat, o persoană alunecă, suferind o fractură la membrul inferior, iar una din echipele de stingere se rătăcește, având în vedere existența unor focare multiple și a suprafeței mari pe care se acționează.

Vor colabora forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Serviciului de Ambulanță Județean Caraș-Severin, Ocolului Silvic Berzasca, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Berzasca și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Berzasca.

Pe timpul exercițiului se vor urmări, cu precădere, antrenarea personalului propriu şi a celorlalte forţe cu care se cooperează în vederea gestionării unei situaţii de urgenţă determinate de producerea unui incendiu la fondul forestier, verificarea timpilor de reacţie, respectarea criteriilor operaţionale şi de performanţă pentru structurile de intervenţie profesioniste și voluntare, modul de cooperare al forţelor implicate și de punere în aplicare a planurilor, procedurilor și protocoalelor incidente.

FOTO ARHIVĂ: Martor ocular