Examenul de bacalaureat începe astăzi cu proba scrisă la limba şi literatura română. În judeţul Caraş-Severin s-au înscris 1.783 absolvenţi de liceu, dintre care 387 provin din seriile anterioare.

Totodată, potrivit Inspectoratului Şcolar, au fost organizate 10 centre de examen. Marţi, 29 iunie este programată proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 iunie cea la alegere iar în 1 iulie proba la limba şi literatura maternă. Primele rezultate se vor afişa în data de 5 iulie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat se desfășoară în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021, astfel:

  • 28 iunie 2021 – Limba și literatura română
  • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului
  • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
  • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă

În 5 iulie, până la ora 12,00, se afișează rezultatele de la probele scrise, iar depunerea contestațiilor va fi în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00. În 6 – 9 iulie 2021, are loc rezolvarea contestațiilor, iar 9 iulie 2021 este data la care vor fi afișate rezultatele finale.

Condițiile pentru promovarea examenelor au fost publicate de Ministerul Educației. Este vorba de trei cerințe ce trebuie îndeplinite cumulativ. Astfel, candidatul trebuie:

– să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

La nivelul județului CS au fost stabilite 10 centre de examen pentru cei 1783 de absolvenți ai claselor a XII-a zi și a XIII-a seral.

Date fiind informaţiile apărute pe internet cu privire la vânzarea subiectelor de examen, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează că este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja, deoarece extragerea se va face mâine dimineaţă din mai multe variante de subiecte.