Evenimente în Banatul Montan, de Ziua Mondială a Zăpezii

Ziua Mondială a Zăpezii, marcată în fiecare an în a treia duminică a lunii ianuarie, reprezintă un eveniment global inițiat de Federația Internațională de Schi în 2011. Această sărbătoare are rădăcini în proiectul „Bring Children to the Snow”, demarat în 2007, care avea ca scop principal implicarea copiilor în activități pe zăpadă.

Ziua Mondială a Zăpezii subliniază importanța accesului la sporturile de iarnă și încurajează comunitățile locale, stațiunile de schi și cluburile sportive să organizeze evenimente și activități care să faciliteze acest acces. De la schi și snowboarding, la construirea de oameni de zăpadă și plimbări cu sania, ziua este o celebrare a tuturor lucrurilor minunate pe care zăpada le aduce în viețile noastre, punând un accent deosebit pe formarea unei legături timpurii între copii și sporturile de iarnă.

Evenimente în Banatul Montan

  • Concursul de schi alpin Cupa Prietenii Munților, la Semenic

Sâmbătă, 20 ianuarie, începând cu orele 11:00, pe pârtiile amenajate din Stațiunea Semenic, debutează cea de a 36-a ediție a concursului de schi alpin Cupa Prietenii Munților, organizat de Asociația Prietenii Munților Reșița. Competiția este destinată copiilor din următoarele categorii:

  • Începători;
  • Avansați, cu vârste sub 10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani.

La finalul concursului pe categorii se va organiza întrecerea „open”.

Întrucât etapa I-a a concursului este sponsorizată de Pensiunea Colț de Rai, aceasta se va desfășura sub titulatura Cupa Colț de Rai, ajunsă la cea de a V-a ediție.

Premierea se va face sâmbătă, după ora 16, la Pensiunea Colț de Rai.

  • Show de lumini pe schiuri, la Valiug

Sâmbătă, 20 ianuarie, Scoala de Schi Buran va organiza un show de lumini pe schiuri, pe partia din Valiug, pe nocturna, la ora 18. Spectacolul va fi susținut de schiori amatori și profesioniști, care vor încânta publicul cu evoluții acrobatice și coregrafii spectaculoase.

  • Ziua Mondială a Zăpezii, la Semenic

Duminică, 21 ianuarie, începând cu ora 12, Scoala de Schi Buran ne invită pe muntele Semenic @La Popasul Cerbului să sărbătorim împreună, timp de 2 ore, Ziua Mondială a Zăpezii.

Tinerii de la GLT Activity Valiug ne vor fi alături cu jocuri, dansuri, întreceri distractive, muzică și voie bună. Participarea este gratuită, iar evenimentul se adresează copiilor pana la varsta de 12 ani.

  • MiniCupa României la Ski 2024, Etapa 2, pe Muntele Mic

De pe Semenic, trecem pe Muntele Mic. weSKI împreună cu Sport N’Joy și Federația Română de Schi, organizează sâmbătă și duminică pe pârtiile de pe Muntele Mic, MiniCupa României la Ski 2024, Etapa 2.

Pot participa fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 și chiar mai mici, structurați pe 4 categorii de vârstă.

Sâmbătă va fi manșa I și duminică, manșa a 2-a.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele care se vor desfășura la munte, în Banatul Montan, de Ziua Mondială a Zăpezii. Dacă sunteți în zonă, nu ratați ocazia de a vă bucura de sporturile de iarnă și de a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni.

Sursă foto: muntelemiconline, Asociația Prietenii Munților

Cele mai citite

Related Articles