Clinica de Mari Arşi din Timişoara îşi va deschide porţile în acest an. Conducerea unităţii medicale va primi banii necesari pentru construcţia celorlalte două saloane de la Consiliul Judeţean Timiş. Deşi Clinica din Mari Arşi din Timişoara ar urma să aibă doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Bucureşti există doar 4 boxe destinate cazurilor grave. Investiţia totală pentru construirea şi dotarea clinicii se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

Până în acest moment pentru lucrările de amenajare a Clinicii de Mari Arşi de la Timişoara s-au investit aproximativ 900.000 de euro, bani de la Consiliul Judeţean Timiş. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari aproximativ 600.000 de euro, pe lânga fondurile pentru aparatura medicală, asigurate de Ministerul Sănătăţii.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina mai spune că în prezent se caută personal medical, fiind nevoie de 50 de medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri.

Daiana Roşca