Și în această sâmbătă, 10 aprilie,  Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, alături de toți clericii din Episcopia Caransebeșului, a înălțat rugăciuni pentru cei adormiți. Părintele Episcop a fost alături de preoții Cercului pastoral-misionar Reșița-Nord și a participat la două slujbe din parohiile Câlnic și Ezeriș. Sfintele slujbe au fost oficiate în cimitirele parohiale, la fel ca și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei unde au mers delegații Părintelui Episcop.

Acest program face parte din proiectul Episcopiei Caransebeșului de a vizita și sluji în majoritatea cimitirelor din întreaga eparhiei, pe întreg anul 2021, an comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Slujbele de pomenire de la Câlnic și Ezeriș au fost săvârșite de părintele protopop Gheorghe Șuveți, alături de un sobor de preoți, iar Preasfințitul Părinte Lucian a rostit rugăciunile de dezlegare și iertare din cadrul slujbei Parastasului. De asemenea ierarhul a sfințit și o troiță ce este amplasată în mijlocul cimitirului din Parohia Ezeriș.

La sfintele slujbe au participat și foarte mulți credincioși, dar și autorități locale. Rugăciunile pentru cei adormiți au o valoare liturgică deosebită, a apreciat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

După slujbele de pomenire ziua a continuat cu o conferință la Școala Gimnazială Aurel Peia din Ezeriș, în care a fost prezentată tema „Cinstirea în Biserică a celor adormiți în Domnul: temeiuri liturgice”, de către părintele Florin Hotea de la Parohia Țerova. De asemenea, au fost elogiate și personalitățile ce au marcat istoria locală și își dorm somnul de veci în cimitirele parohiale.

La final au fost discutate mai multe probleme întâmpinate în lucrarea pastoral-misionară desfășurată în parohii de preoții din cadrul cercului Reșița-Nord.