Elevii reșițeni de la Școala „Marius Șandru” se vor întoarce acasă

Lucrările de modernizare a Școlii „Marius Șandru” din Reșița au fost finalizate, iar cei aproximativ 400 de elevi vor învăța din toamnă într-un spațiu complet renovat. Lucrările au fost realizate de 3 firme din Reșița, iar costurile s-au ridicat la 8 milioane de lei, fonduri europene. Primarul Ioan Popa spune că școala este una dintre cele mai căutate din oraș, iar lucrările realizate sunt de calitate.

„Mă bucur că am putut, alături de colegii noștri din Primărie, să ducem la bun sfârșit această lucrare. Am avut câteva costuri neeligibile pe care ni le-am asumat astfel încât să fie tot pachetul realizat. Avem un teren multifuncțional care este realizat pe fonduri europene, dar am mai făcut și câteva lucrări adiacente. Am plantat câțiva arbori, am amenajat zone de relaxare, am tratat și împrejmuirea școlii. Chiar și o stradă laterală care era închisă, am redeschis-o circulație pe un sens, cu trotuare aferente, astfel încât tot ansamblul să arate bine”.

Directorul școlii „Marius Șandru”, prof Mariana Drăghici este mulțumită de noua înfățișare a unității de învățământ. Aceasta a fost vădit emoționată, ținând cont că predă de 30 de ani în această școală.

„Sunt de 30 și ceva de ani în școala aceasta și, într-adevăr, nu a fost niciodată modernizată. Ideea reabilitării a pornit acum câțiva ani, atunci când director era Marius Șandru. Mulțumim echipei care a făcut posibilă această reabilitare. Copiii din școală sunt nerăbdători să se întoarcă în noua noastră școală. Acum avem chiar două terenuri de sport și o sală de sport pe care n-am avut-o”.

În prezent, echipa Primăriei lucrează la achiziția de mobilier și echipamente IT, urmând ca fiecare clasă să fie dotată cu calculatoare și table interactive. Finanțarea este inclusă în proiectul inițial, fiind alocate aproximativ două milioane de lei.

Școala „Marius Șandru” este a 9-a din cele 18 unități de învățământ care au intrat în proces de reabilitare, În Reșița mai sunt în derulare proiecte de modernizare la școlile 6, 7, 8 și 9, a mai spus primarul Ioan Popa.

De același autor

Related Articles