Elevii reşiţeni de la Eliade – Lideri Europeni

Concursul Național de proiecte „Lider European” derulat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și-a desemnat câștigătorii ediției 2018. Locul întâi a fost ocupat de Echipa „T.I.M.E.” de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița. Ei au prezentat în cadrul concursului o propunere foarte valoroasă de proiect cultural, denumit „Tinerețe, Identitate, Moștenire, Europa”, care va fi implementat la începutul anului 2019.

Premierea câştigătorilor programului “Lider European” s-a făcut în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Spațiul Public European, Centrul de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România din București.

În urma susținerii proiectelor, echipele premiate la nivel național de membrii Reprezentanței Comisiei Europene în România sunt:

Locul I: Echipa „T.I.M.E.” de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița

Locul II: Echipa „Hans Mattis Teutsch” de la Liceul de Arte „Hans Mattis Teutsch” din Brașov

Locul III: Echipa „Think Smart” de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați

Echipa “T.I.M.E.” a fost formată din elevii Antonia Lazăr, Andrada Olteanu, Iuliana Balosin din clasa a XI-a C, Octavian Osvar din clasa a X-a B și coordonată de profesor Ghiorghița Fercea. Fiecare echipă finalistă va primi un premiu în bani – care vor fi acordați prin transfer bancar sau cec.

– 700 de euro pentru locul 1;

– 500 de euro pentru locul 2;

– 300 de euro pentru locul 3;

Premiile vor fi utilizate numai pentru a susține implementarea proiectelor.

(Sebastian Dragomir)