Elevii din Reşiţa încep cursurile în scenariul doi

Şcolile din Reşiţa încep cursurile în scenariul doi, deoarece rata de infectare cu coronavirus este de peste 1 la mie. Vor merge fizic la ore elevii din clasele primare şi cei din învăţământul special. Şi grădiniţele îşi vor relua activitatea de miercuri, 5 mai.

Restul elevilor continuă cursurile în regim online, excepţie elevii din anii terminali care se vor întoarce în bănci, cu prezenţă fizică în 10 mai. Potrivit ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, incidenţa cazurilor de COVID-19 în Reşiţa este de 2,63. În ultimele 14 zile au fost confirmate 220 de îmbolnăviri.

Mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ din Caraş-Severin reiau mâine cursurile în scenariul unu – verde, ceea ce înseamnă că toţi preşcolarii şi elevii vor putea merge la ore cu prezenţă fizică.

Este vorba de 238 de şcoli şi grădiniţe dintr-un număr total de 405, la care se adaugă şi cele 4 cluburi şi palate ale elevilor, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa. Restul de 169 vor funcţiona în scenariul doi-verde, urmând să participe la cursuri copiii de grădiniţă, plus toţi elevii din învăţământul primar şi special.

Amintim că scenariile după care se va reveni la școală au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul doi”.

În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică. În scenariul 2 – rata de infectare peste 1 la mie vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din școlile speciale. Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.

De același autor

Related Articles