Elevii cărășeni au realizat alți roboți în cadrul Taberei „Robotics for life”2023

În Banatul Montan s-a încheiat o nouă ediție a Taberei „Robotics for life”, la care au luat parte 14 elevi cărășeni care urmează cursurile Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița. Participanții au avut ocazia în tabără să învețe să utilizeze programe speciale pentru construcția de roboți.

Tabăra s-a desfășurat în sediul Rotary Reșița, iar elevii s-au bucurat să fie inițiați în tainele programării de către voluntarii comunității ”For life”. Au realizat proiecte, au participat la mai multe ateliere, inclusiv de creație, au socializat și au încheiat cu succes tabăra.

 

”A fost foarte interesantă această tabără, mi-a plăcut foarte mult. Este foarte frumos să faci o activitate extrașcolară, oricare ar fi ea, ca să îți ajute dezvoltarea pasiunilor. Cel mai mult mi-a plăcut programarea roboților”.

”A fost foarte bine, am învățat foarte multe despre robotică și ne-am împrietenit foarte mult. Am realizat o încuietoare de ușă electronică.A fost cea mai grea piesă, dar și cea mai interesantă”.

”A fost o experiență fenomenală mai ales că trebuit să lucrez cu noi programe. Am descoperit că am o pasiune pentru robotică și doresc să aflu cât mai multe din domeniu”.

Tabăra a ajuns la cea de-a V-a ediție și a fost inițiată de profesorul de matematică Ovidiu Bădescu, cel care coordonează cu succes comunitatea „For Life”.

”Consider că a fost minunat. Elevii sunt din ce în ce mai pasionați, din ce în ce mai implicați și cred că deja s-a construit un fel de lanț al binelui în ideea în care ajung să fie coordonatori foști participanți în edițiile anterioare. Au fost 14 participanți din județul Caraș-Severin, alături de 12 voluntari. S-a creat așa o legătură între ei , am pus accent atât pe latura cognitive, cât și pe cea emotională”, a spus prof. Ovidiu Bădescu.

Proiectele realizate de elevi și diversele momente artistice au fost prezentate în cadrul unei festivități organizată la capătul celor 5 zile ale Taberei „Robotics for life”. La eveniment au luat parte și reprezentanți ai Primăriei Reșița, Clubului Rotary Reșița, Centrului Universitar UBB Reșița și Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin.

De același autor

Related Articles