Elevă cu TBC la Colegiul Naţional CD Loga din Caransebeş!

Risc de TBC la Colegiul Naţional CD Loga din Caransebeş! Un caz de tuberculoză a fost confirmat la o elevă de clasa a XI-a din cadrul profilului de Filologie.

Conducerea şcolii a luat imediat măsuri. Clasa în care îşi desfăşura activitatea eleva de 17 ani a fost rapid dezinfectată iar elevii şi cadrele didactice vor merge începând de mâine la medic pentru a beneficia de investigaţii pentru depistarea tuberculozei, după cum ne-a declarat directorul liceului Gabriela Pfeifer.

Eleva se află internată în cadrul secţiei de boli infecţiose a Spitalului de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, aflându-se acum în afara oricărui pericol după cum ne-au declarat reprezentanţii unităţii medicale.

Tuberculoza nu mai este o boală a sărăciei aşa cum zice legenda urbană ci poate să apară la orice persoană, indiferent de clasa socială. Tuberculoza (TBC) este o boală contagioasă, potenţial fatală, care poate afecta aproape orice parte a corpului, dar este în principal o infecţie a plămânilor.

Este cauzată de un microorganism bacterian. Infecţia se răspândeşte prin calea aeriană şi poate afecta vârstnicii, sugarii dar şi persoanele cu sistem imunitar slăbiţ de exemplu datorita HIV/SIDA, chimioterapiei, diabetului sau a medicamentelor care slăbesc sistemul imunitar.

De același autor

Related Articles