Efectele codului roşu de ploi şi vijelii: Copaci căzuţi şi accident rutier la Slatina Timiş

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de ploi pentru judeţul Caraş-Severin, valabil până la ora 23.00.

Vor fi afectate localităţile: Mehadia, Teregova, Cornereva, Armeniș, Luncavița, Iablanița, Cornea, Domașnea, Mehadica şi zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala: averse torenţiale care vor depăşi 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindina şi vijelii.

Inspectoratul pentru situații de urgență SEMENIC anunță că până acum, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în județul Caraș-Severin s-a produs un accident rutier pe DN6 (E70), localitatea Slatina-Timiş. Din primele informaţii rezultă că evenimentul rutier a avut loc între un autoturism şi o autoutiliatară, o persoană fiind încarcerată. Aceasta a suferit fracturi la membre și a fost preluată de ambulanţă.

De asemenea, un copac a căzut pe strada Poptelecan din municipiul Reşiţa, iar un altul pe DN57, localitatea Radimna.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii, valabil până dimineaţă, la ora 09.00. Se pot produce depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, Caraș, Nera – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Cerna – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Herculane, Dunăre – afluenții mici aferenți sectorului amonte S.H. Gruia.

Locuitorii din zonele afectate au primit avertizare RO-Alert din cauza vijeliei, dar şi al pericolului de inundaţii.

FOTO – Arhivă


De același autor

Related Articles