Edificatorii judeţului Caraş-Severin – veteranii constructori, la o întâlnire aniversară

Au scris istorie ridicând clădiri în tot județul.

Pentru a 5-a oară, la Reșița, va fi marcată sâmbătă, 27 mai de la ora 17.00 Ziua Veteranilor Constructori din IJCM – trust care a ridicat peste 90% din clădirile județului.

Cei care mai sunt în viață vor avea prilejul să se întâlnească, într-un cadru festiv, la una din locaţiile din zona Gării de Nord din municipiul de pe Bârzava (n.r. Restaurantul Capitol) pentru a petrece alături şi a depăna amintiri din perioada celor peste 4 decenii petrecute muncind cot la cot pentru prosperitatea Epocii de Aur, a precizat pentru Radio Reşiţa Constantin Sprânceană, preşedintele comitetului de iniţiativă:

Cei interesaţi se pot înscrie la biroul de la Blocul 800 camera 341 în fiecare miercuri şi vineri în intervalele orare 10.00-12.30 şi 16.00-17.30, a mai spus acesta.

În decursul a 24 de ani, în perioada 1965-1989, constructorii IJCM-ului au realizat lucrări edilitare în lungime de peste 6.000 de km şi mai mult de 2.500 de km de alei şi drumuri. Dacă betonul utilizat în aceste lucrări ar fi fost folosit la construirea unei autostrăzi, aceasta s-ar fi putut realiza, cu 6 benzi de circulaţie, pe distanţa Constanţa – Oradea, a subliniat Constantin Sprânceană, preşedintele Comitetului de organizare.

Amintim că, primul bloc de locuinţe edificat pe raza municipiului de pe Bârzava este clădirea blocului cu patru niveluri care astăzi figurează cu numărul 2 pe Bulevardul Muncii. Acestuia i-au urmat turnurile din cartierul Lunca Bârzavei. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles