După valul de ninsori, urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul estul  şi vestul țării, cu maxime de – 6 grade Celsius. Se anunţă temperaturi de până la -20 de grade Celsius, iar frigul nu ne va părăsi până pe 14 februarie.

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, potrivit unei informări meteo publicate azi de ANM.Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Vineri, valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de acestea, în timp ce dimineața va fi ger local în sudul, estul și centrul țării. În Capitală, vremea se va menține rece pentru această dată, -8…-6 grade dimineata si –5…-4 grade la amiaza. Vor fi condiții de fulguială.

Sâmbătă în sudul și în estul țării vor fi înnorări, în general, persistente și pe arii restrânse va fulgui. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură. O vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, iar în rest, vor fi apropiate de mediile multianuale. Astfel, maximele vor fi cuprinse între –6…-5 grade în multe localitati din regiunile extracarpatice, la Suceava si Buzau și 5 grade la Satu Mare.

Daiana Roşca