Veşti bune pentru cărăşeni! Şi Spitalul Municipal din Caransebeş realizează teste Real Time PCR pentru depistarea COVID-19. Aparatul funcţionează şi deja se fac primele programări.

Vor beneficia de aceste teste atât pacienţii spitalului cât şi cei care sunt dispuşi să plătească 250 de lei, atât cât costa un astfel de tesţ tradus şi în limba engleză. Cei interesaţi se pot programa de luni până vineri între orele 10.00-16.00 urmând ca probele să fie recoltate în intervalul orar 10.00-12.00, ne-a declarat managerul interimar Daniela Drăgoi.


Vă reamintim că pentru punerea în funcţiune a aparatului primit de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, Primăria Caransebeş a contribuit cu aproximativ 50 de mii de lei.

Spitalul Municipal din Caransebeş a mai avut încă un aparaţ Real Time PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean pentru spitalul suport COVID din Caransebeş încă de anul trecut. Valoarea acestuia depăşeşte 280 de mii de lei. Din păcate, acesta nu a putut fi folosit de spital din motive financiare aşa că, în aceste condiţii aparatul a fost dat în folosinţă Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, spital care mai are un aparat similar şi care va continua să testeze populaţia judeţului.