După apă potabilă, locuitorii din Moniom vor avea acces şi la reţeaua de canalizare şi gaze naturale

Locuitorii din cartierul reşiţean Moniom vor avea în sfârşit apă potabilă la robinete. Primăria Reşiţa a semnat recepţia pentru racordarea localităţii la reţeaua oraşului, prin care se asigură necesarul de apă potabilă pentru 132 de case.

Investiţia s-a ridicat la aproape 700.000 de lei, 90% din sumă prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi diferenţa de la bugetul local, scrie primarul Ioan Popa pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de o investiție cu o valoare de 690.700 lei, din care 628.630 lei prin PNDL și 62.070 lei de la bugetul local, ce a însemnat introducerea unei coloane de apă cu o lungime de 2.248 m, printr-un teren extrem de complicat. A fost nevoie de trei lucrări de subtraversare (subtraversarea căii ferate și a râului Bârzava) pe o distanță de 100 m. Istoria acestei investiții este una nefastă, soluția tehnică fiind schimbată de mai multe ori. Mulțumim celor de la AquaCaraş pentru că au preluat această lucrare și au finalizat-o cu maxim profesionalism.

Lucrarea executată de colegii noștri a fost una complexă, au fost nevoie de trei subtraversări pentru a putea trasporta apa printr-o conductă cu o lungime totală 2.248 m. Prin finalizarea înainte de termenul prevăzut în contract al aceastei investiții demonstrăm că suntem un partener serios pentru administrațiile publice locale. Cele 132 de locuințe din cartierul Moniom se vor putea racorda la noua rețeaua după finalizarea lucrărilor de branșare din interiorul cartierului, precizează AQuaCaraş.

În perioada următoare vor fi finalizate lucrările de branşament din interiorul cartierului, după care locuitorii din Moniom se pot racorda la noua reţea.

După cum a declarat şeful Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Reşiţa, Adelin Tuţă, veştile bune nu se opresc aici. Lucrările la reţeaua de canalizare se apropie de finalizare, vineri s-au făcut probele.

Sperăm ca săptămâna aceasta, constructorul să ne facă solicitare pentru recepţia lucrărilor la reţeaua de canalizare. La anul va fi introdusă şi reţeaua de gaze naturale, doar pentru Moniom. S-a făcut studiu de fezabilitate, s-a scos lucrarea la licitaţie şi se va executa pentru cei care au depus cerere. Nu au fost decât doi doritori, se va face pentru ei, după care cei care mai doresc trebuie să depună cerere pentru ca reţeaua să se extindă.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles