Duminica Sfintei Scripturi marcată solemn la Timişoara şi Lugoj

În Duminica Sfintei Scripturi, marcată în data de 24 ianuarie în biserica romano-catolică din municipiul Lugoj, Excelența Sa Iosif Csaba Pál – episcop diecezan de Timișoara va celebra o Sfântă Liturghie pontificală în limba română, începând cu ora 11.30.

Sf. Părinte Papa Francisc prin scrisoarea apostolică în formă de motu proprio „Aperuit illis“ a instituit Duminica Bibliei.

„De aceea, stabilesc ca Duminica a III-a din timpul de peste an să fie dedicată celebrării, reflecției și divulgării Cuvântului lui Dumnezeu. Astfel, această Duminică a Bibliei se va situa într-un moment oportun din acea perioadă a anului, când suntem invitați să întărim legăturile cu evreii și să ne rugăm pentru unitatea creștinilor. Nu este vorba de o simplă coincidență temporală: a celebra Duminica Bibliei exprimă o valență ecumenică, pentru că Sfânta Scriptură arată celor care se pun în ascultare drumul care trebuie urmat pentru a ajunge la o unitate autentică și solidă” – se poate citi în scrisoarea apostolică.

În acest context în biserica din Timișoara III Elisabetin, începând cu ora 16.00 va avea loc o meditație despre Cuvântul lui Dumnezeu, coordonată de referentul diecezan dr. Imogen Tietze.

De același autor

Related Articles