În duminica a doua din Postul Mare, Duminica Sfântului Grigorie Palama, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în Parohia Bucova din Protopopiatul Caransebeș, o parohie ce se găsește la limita județului Caraș-Severin cu județul Hunedoara. Ierarhul a vizitat această comunitate, deoarece nu a mai fost aici din anul 2006, când a târnosit biserica parohială.

Preasfințitul Lucian alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit astăzi Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, biserică ce a fost ridicată între anii 1847 şi 1853. Au venit la sfânta biserică mulți credincioși, printre care copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice Văii Bistrei, unii dintre ei împărtășindu-se și cu Sfintele Taine.

Făcând referire la tema duminicii, la final Părintele Episcop Lucian a subliniat faptul că trebuie să ne rugăm mai mult, să fim insistenți în rugăciune și să avem o credință constantă.

 Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Înaintea bisericii actuale a existat un locaș mai vechi ridicat din „bârne”. Biserica de astăzi este o construcție solidă din piatră și cărămidă. Ea a fost târnosită de Preasfințitul Părinte Lucian în 22 octombrie 2006, după ample lucrări de renovare atât a interiorului, cât și a exteriorului, realizate între anii 2004-2006. Tot în acest proces de renovare biserica a fost împodobită cu o frumoasă pictură în tehnica frescă, ostenitor fiind pictorul local Ioan Albulescu.