Dumbrava Minunată renaște după 50 de ani

Clădirea grădiniței cu program prelungit “Dumbrava Minunată” din Reșița a fost dată în funcțiune în urmă cu 51 de ani, iar acum a fost modernizată cu fonduri europene, în valoare de 4 milioane de lei.

Peste 170 de preșcolari din cartierul Micro 2, vor beneficia din toamnă de mobilier nou, instalații sanitare moderne și chiar de lift exterior pentru persoanele cu dizabilități.

Totuși, mai trebuie investiți bani de la bugetul local pentru lucrări neeligibile, spune primarul Ioan Popa.

Este vorba de un milion de lei pentru amenajarea curții interioare, a parcului din față și amenajarea locurilor de joacă.

Recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare a grădiniței a avut loc astăzi, în prezența constructorului.

În cadrul proiectului s-au realizat izolarea termică a fațadei; înlocuirea pardoselilor interioare; repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere; toate corpurile de iluminat sunt acum de tip LED; amenajarea unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități, conform normelor în vigoare; montarea unui lift exterior pe structură metalică; înlocuirea și repunerea în funcțiune a liftului alimentar; înlocuirea integrală a canalizării menajere; montarea de panouri solare pentru asigurarea apei calde menajere; recompartimentare interioară; lucrări pentru eliminarea infiltrațiilor de apă de la nivelul subsolului; înlocuirea învelitorii acoperișului; montarea de instalații de alarmare la incendiu și antiefracție.

Dotările cu mobilier și echipamente necesare activităților specifice programului prelungit al grădiniței (săli de grupă, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical) au fost livrate la începutul lunii mai.

De același autor

Related Articles