DSP CS:”Atenţie la alimente! Pe caniculă se alterează mult mai repede”

Vestul ţării se află astăzi sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat, maximele ajungând până la 41 de grade. Canicula, deshidratarea şi alimentele perisabile pot fi o combinaţie foarte periculoasă în această perioadă. Din cauza temperaturilor ridicate, alimentele se alterează mult mai repede şi chiar şi băuturile răcoritoare sau cele care conţin cofeină pot fi un risc pentru sănătate dacă sunt ţinute în căldură.

În această perioadă cetăţeniii trebuie să aibă în permanenţă o sticlă de apă la ei şi să nu meargă la cumpăraturi la orele de vârf, între 11.00-17.00 pentru că şi alimentele se pot altera foarte uşor, atrage atentia purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Din păcate reşiţenii nu prea ţin cont de sfaturile specialiştilor în sănătate publică. Se avântă la cumpărături la orele de vârf şi nici nu se hidratează corespunzator.

Cele mai periculoase alimente pe caniculă, care se alterează foarte uşor sunt lactatele, ouăle şi carnea. Mare grijă şi la conserve, spun inspectorii în  sănătate publică. Dacă mâncarea are gust sau miros ciudat nu trebuie consumată.

Alimentele alterate, pe lângă toxiinfecții alimentare sau boli digestive, pot provoca şi afecțiuni mult mai grave, cum ar fi botulismul sau alte afecţiuni digestive grave.  

Cele mai citite

Related Articles