DSP Caraş-Severin îndeamnă primăriile să organizeze acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a transmis tuturor primăriilor din judeţ o informare pentru a lua măsuri împotriva ţânţarilor, după ce în judeţul Gorj o femeie a decedat din cauza virusului West Nile, iar o altă persoană a fost infectată.

Directorul DSP, Dănilă Miloş susţine că ţânţarii sunt vectori de trasmitere a unor boli grave şi că nu îşi doreşte ca şi judeţul nostru să se confrunte cu o astfel de problemă de sănătate publică:

Direcția de Sănătate Publică recomandă ca toți locuitorii să se protejeze împotriva infectării cu virusul West Nile. Evitarea expunerii la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea substanțelorchimice repelente împotriva țânțarilor utilizarea substanțelor insecticide în locuințe, cât și în afara locuințelor, în jurul acestora.

La blocuri, locatarii ar trebui să aibă o îngrijire și a subsolurilor, în sensul de a dezinfecta și aceste zone. Împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă prin amplasarea de plase de protecție la ferestre. Toți locatarii ar trebui să facă o desecare a părților de apă din jurul gospodăriilor și îndepărtarea recipientelor de apă stătută”.

DSP îndeamnă primăriile, în special pe cele aflate în Clisura Dunării să organizeze acţiuni de dezinsecţie pentru a scăpa de ţânţari şi pentru a preveni infectarea cu eventualele boli transmise de această insectă. Directorul DSP, Dănilă Miloş:

În judeţul Caraş-Severin, în 2018 au fost confirmate 3 persoane infectate cu virusul West Nile, iar de atunci nu a mai fost confirmat niciu caz transmite conducerea DSP Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles