DSP Caraş-Severin: 2 cazuri de gripă şi peste 250 de viroze

Numărul cazurilor de viroze continuă să crească în Caraş-Severin. În ultimele două săptămâni au fost diagnosticate peste 250 de persoane, aproape de două ori mai multe afecţiuni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

După doi de pandemie, în care restricţiile au limitat şi circulaţia virusurilor care provoacă afecţiuni ale sistemului respirator, imunitatea oamenilor a scăzut astfel că regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt acum eficiente şi pentru a ne proteja de aceste afecţiuni respiratorii, spune şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dan Miloş.

Totodată, în Caraş-Severin au fost confirmate şi două cazuri de gripă şi alte şapte persoane sunt suspecte. În această săptămână au fost prelevate probe pentru se stabili dacă şi acestea sunt sau nu infectate cu virusul gripal, ne-a transmis şeful DSP, Dan Miloş, cel care îndeamnă populaţia să se vaccineze împotriva gripei în cabinetele medicilor de familie.

Pentru a ne proteja de îmbolnăvire, medicii recomandă respectarea regulilor de igienă, evitarea zonelor aglomerate, dar şi vaccinarea antigripală.

În acest context, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că în România ar putea fi declarată epidemie de gripă sezonieră, dacă numărul cazurilor creşte cu câte 20 la sută pentru trei săptămâni consecutive. O decizie în acest sens va fi luată astăzi, după prezentarea unei analize realizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

De același autor

Related Articles