DSP are rezultatele probelor recoltate din fântânile poluate din Lupac

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin are rezultatul probelor recoltate din cele 4 fântâni publice de pe raza comunei Lupac.

Examenele chimice arată că mai mulţi parametrii, care atestă calitatea apei au fost depăşiţi. În aceste condiţii s-a făcut un prim pas pentru curăţarea fântânilor, apa a fost evacuată cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Până la igienizarea completă a fântânilor, locuitorii comunei Lupac sunt rugaţi să nu folosească apa. Directorul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş:

Au venit primele examene chimice cu privire la analizarea apei din aceste fântâni. Sunt depăşiţi anumiți parametri, ca și exemplu, patru parametri cum ar fi amoniu, nitriţi, nitraţi și o depășire a indicelui de permanganați. Ca și concluzie, într-adevăr, fântânile care au fost analizate nu sunt în totalitate cu apă potabilă, fapt pentru care ieri în ședința de la Instituția Prefectului a fost stabilit faptul că trebuie să fie igienizate fântânile respective.

A fost făcut un prim pas a fost evacuată apa din cele patru fântâni cu ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Acum urmează să fie o a 2-a etapă de evacuare și urmează să fie și clorinată cu substanțe, atât de către primărie cât și de către Direcția de Sănătate”.

De același autor

Related Articles