Drumuri deschise spre stațiunile montane din Caraș-Severin. Șoferii, sfătuiți să nu se aventureze fără mașini echipate de iarnă

Drumurile spre stațiunile montane din Caraș-Severin sunt deschise, dar se circulă în condiții de iarnă. 

Este chiciură, iar temperaturile de – 10 grade C au dus la creearea de ghețuș pe anumite porțiuni, a declarat pentru Radio Reșița reprezentantul Directiei Județene de Drumuri, Ștefan Markovski.

Informații privind starea drumurilor din Caraș-Severin pot fi obținute de la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă, telefon – 0255 213212.

Cât privește instalațiile de ski, acestea au fost deschise sâmbătă, 25 noiembrie, doar pe Muntele Mic, dar pentru scurt timp.

”Din păcate datorită variațiilor mari de tensiune ne-a fost afectată partea electrică a ambelor linii, astfel încât duminică nu vom putea reporni instalațiile. Cel mai probabil vom funcționa începând de marți, 28 noiembrie și sperăm noi să fie deschis zilnic, până la mijlocul lui martie”, conform administratorilor paginii de Facebook Muntele Mic online.

Cod portocaliu de vânt în zona montană

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare „Cod portocaliu” valabilă până duminică, la ora 16.00.

În acest interval de timp în zona Muntelui Mic și Țarcu vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Recomandări pentru o excursie montană în siguranță

  • Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus, și a prognozei meteo.
  • Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului.
  • Nu vă abateţi de la traseu şi evitaţi scurtăturile.
  • Pe vreme rea (ploaie, ceaţă, ninsoare), deplasaţi-vă în grup compact şi nu rămâneţi în urma grupului.
  • Nu consumaţi băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort.
  • În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, puteţi solicita sprijinul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Foto: captură video/Banatul Montan- Facebook

Cele mai citite

Related Articles