Dosarele X la Primăria Berzovia. Milioane de lei dispărute (deocamdată) fără urmă

2902

Un control solicitat Camerei de Conturi Caraş Severin, de administraţia comunei Berzovia a descoperit un prejudiciu care încă nu este pe deplin lămurit. Primarul comunei, Ioan Pop spune că neregulile sunt din perioada anilor 2014-2015, când la conducerea localităţii era un alt primar.

Conform lui Ioan Pop, pentru perioada 2014 – 2015, nu se mai regăsesc în memoria calculatorului de la serviciul de contabilitate, peste 3600 de chitanţe cu plata taxelor de către localnici. Valoarea acestora este de peste 9 milioane de lei bani care nu au mai ajuns în bugetul local. Pentru a lămuri situaţia, edilul comunei a solicitat sprijinul firmei care se ocupă de mentenanţa calculatoarelor din Primărie. Specialiştii în IT, au confirmat ştergerea datelor şi au reuşit să recupereze o parte din ele, de pe hard discul calculatorului.

Întrebată de primar despre situaţia descoperită, fosta contabilă, în prezent pensionară, spune că nu este vinovată şi că nici măcar nu se pricepe la calculatoare. Şirul neregulilor descoperite nu se opreşte aici. ,,Au fost găsite 49 de abonamente pentru telefonia mobilă şi a rămas să lămurim cine le-a solicitat. Am plătit pentru ele la începutul acestui an, o factură de 75.000 de ron. Au mai fost achitate, lunar, cite 12 mii de lei pentru consumul de benzină şi motorină a maşinilor şi utilajelor aflate în dotarea Primărie, consum nejustificat de cei care au semnat facturile de plată,, a precizat primarul.

Situaţia de la Berzovia se află acum în atenţia organelor de cercetare penală. Ioan Pop, spune că se cunosc o parte din persoanele care sunt implicate în această fraudă, cu trimitere atât la fosta conducere a localităţii cât şi la unii dintre angajaţii cu funcţii de răspundere, aflaţi şi la această oră în primărie. Administraţia locală a contactat un cabinet de avocatură, pentru a fi reprezentată în instanţă în momentul deschiderii acţiunii de recuperare a prejudiciului a precizat, Ioan Pop.