Dorin Brăilă: unii pensionari cărășeni renunță la biletele de tratament balnear după nici două zile de când ajung în stațiuni

Sute de pensionari cărășeni au beneficiat de la începutul anului de tratament balnear prin Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin în anul 2023. Există însă și persoane care se întorc din stațiune după nici două zile deoarece au optat pentru tratamentul neadecvat afecțiunii de care suferă.

Sunt mulți cetățeni care ridică biletele de tratament, se duc în stațiune, se simt rău și după două zile revin la sediul instituției noastre să le returnăm banii. Se poate face solicitarea de returnare a banilor pentru perioada în care nu au stat în sejur. Avem și astfel de cazuri. Este important ca cetățenii să rețină că tratamentul trebuie făcut la recomandarea medicului de familie, iar recuperarea să fie făcută în stațiunea indicată pentru afecțiunile de care suferă. Medicul de familie trebuie să recomande acea stațiune în funcție de boala de care suferă și care să nu-i afecteze sănătatea și mai rău. Avem cam 1-2 cazuri pe serie, dar sunt și serii în care nu există astfel de persoane care să renunțe la tratament”, a afirmat directorul Casei de Pensii Caraș-Severin, Dorin Brăilă.

Casei Județene de Pensii Caraș-Severin i-au fost repartizate peste 1300 de locuri de tratament balnear, pentru cele 18 serii disponibile în 2023. Pentru cele 5 serii rămase până la finalul anului, pensionarii cărășeni pot depune cereri pentru tratamentul balnear atât online cât și la ghișeul Casei de Pensii Caraș-Severin, de luni până joi de la 8.30-14.00 și vineri în intervalul orar 8.30-12.00.

De același autor

Related Articles