Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a depus astăzi jurământul în cadrul ceremoniei de învestire în funcție. Tot astăzi au depus jurământul 25 de consilieri locali, care și-au preluat mandatele.

Evenimentul a avut loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul unde au fost invitați să participle liderii Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Dominic Fritz a mulțumit timișorenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o și a subliniat că preia mandatul într-o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus.

De azi sunt primarul Timișoarei! Vă mulțumesc că ați fost lângă mine în această zi importantă pentru noi toți. Am simțit, din nou, energia voastră, cea care ne-a adus aici și care va da direcția de viitor pentru Timișoara și România. 

Am avut o ceremonie exact așa cum mi-am imaginat-o, alături de consilierii locali, partenerii politici și prieteni. 
Am preluat acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei. Vom trece prin această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator. Așa cum a mai facut-o Timișoara, de multe ori în istorie.  Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Alin Nica a declarat că astăzi a început un nou drum pentru Timișoara și pentru Timiș, deopotrivă.

Am participat la ceremonia de învestire a noului primar al Timișoarei, Dominic Fritz, și la depunerea jurământului de către consilierii aleși.

Dominic Fritz va avea în mine un prieten sincer și devotat obiectivelor dorite pentru acest oraș, motor al județului. Timișoara și Timișul trebuie să arate țării întregi că poate pune bazele unui nou model de colaborare politică, dar și că din această parte a țării vor proveni, și de acum încolo, proiectele inovative. Nu voi ezita să bat drumul Bucureștiului pentru proiectele importante ale Timișoarei, care sunt și ale Timișului și voi urmări ca proiectele începute de administrația liberală să fie duse la bun sfârșit și să producă efectele gândite pentru cetățeni.

Succes, Dominic, în munca foarte grea de a te ridica la nivelul așteptărilor cetățenilor care ți-au acordat votul în 27 septembrie! Mult succes și colegilor mei liberali, consilieri locali, precum și întregii echipe de la Consiliul Local Timișoara, care va asigura, în următorii patru ani, rolul de guvernare locală, pentru binele comunității timișorene.