Doi traficanţi au intrat în plasa poliţiştilor cărăşeni

383

Poliţiştii cărăşeni au dat încă o lovitură contrabandei cu ţigări.

Două persoane au fost reţinute şi aproape 4 mii de pachete de ţigări au fost confiscate. Ţigările netimbrate au fost identificate în interiorul unei autoutilitare care, aparent, transporta saci cu porumb. Comisarul şef Dinu Nicorici, purtător de cuvânt la IPJ Caraş-Severin, spune că această acţiune nu a fost una de rutină. Cei doi erau urmăriţi de mai mult timp.

„Lucrătorii de investigare a criminalității economice au oprit și au controlat autoutilitara în localitatea Ciclova Română. În autovehicul au identificat doi bărbați, unul de 29 de ani, domiciliat în comuna Berliște, județul Caraș-Severin și al doilea de 37 de ani, domiciliat în comuna Unirea, județul Dolj. Cei doi bărbați și autoutilitara au fost conduși la sediul Poliției Orașului Oravița în vederea unui control amănunțit, țigările fiind găsite în interiorul autovehiculului”.

Față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin. (1), lit. h) din Legea 227/2017 și contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 274 din Legea 86/2006.

(Sebastian Dragomir)