Doi jandarmi şi un plutonier ISU din Reşiţa au salvat un tânăr căzut în stradă

Doi jandarmi din Reşiţa care se deplasau spre zona montană pentru a intra în misiune au observat un tânar cazut pe partea pietonală, care, la prima vedere, părea inconştient. Plt. maj. Ţimbota Ciprian şi sg. maj. Busuioc Dan au intervenit rapid, i-au acordat tânărului primul ajutor, punându-l într-o poziţie de siguranţă, moment în care a oprit şi plt. adj. Caplescu Petru din cadrul ISU Caraş-Severin.

Cei trei militari s-au asigurat ca tânarul este în siguranţă şi au apelat numărul de urgenţă 112, acordând primul ajutor pâna la sosirea echipajului medical.

“Colegii noştri au dovedit încă o dată că sunt în slujba cetăţenilor, iar acest lucru ne onorează”, au transmis astăzi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Vă reamintim că jandarmii cărăşeni participă la cursuri de prim-ajutor organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea constă atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator sau cele specifice dezobstrucţiei căilor respiratorii.

Principalul obiectiv al acţiunilor este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale.

Activităţile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind poliţiştii şi jandarmii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles