Doi cărășeni au câștigat brățări gratis…pentru violență!

Primele două dispozitive de supraveghere electronică au fost montate săptămâna aceasta de polițiștii cărășeni, în două cauze în care se efectuează cercetări pentru violență în familie.

Polițiștii din Oțelu Roșu au fost sesizați de o femeie despre faptul că fostul soț a intrat peste ea în locuință, a lovit-o cu palma peste față pe fiica sa de 10 ani, luându-i telefonul mobil pentru a nu mai putea accesa o platformă de socializare. Bărbatul de 56 de ani este cercetat penal pentru violență în familie și furt. Acestuia i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere, la solicitarea fostei soții.

Un alt caz a fost înregistrat la Caransebeș. Judecătoria a emis un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care au fost dispuse o serie de măsuri față de un bărbat de 51 de ani, cercetat tot pentru violență în familie. Și acest agresor este obligat să poarte brățara de supraveghere electronică.

Comisarul șef Adrian Jurjica, cel care s-a ocupat de implementarea SIME la Inspectoratul Județean de Poliție din Caraș-Severin, spune că este o metodă eficientă de a ține sub subraveghere atât agresorul, cât și victima.

De 1 ianuarie 2024, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică este funcțional în Caraș-Severin, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție. Acea brățară nu poate fi dată jos, nu poate fi tăiată fără a genera niște semnale care ajung la noi în Centrul Operațional. Sistemul nu poate fi fentat!”

Poliția din Caraș-Severin dispune deocamdată de 95 de kit-uri de supraveghere electronică

Cele mai citite

Related Articles