Documentele expirate trebuie schimbate în următoarele trei luni

Cartea de identitate expirată pe perioada stării de alertă se mai poate folosi doar până în 7 iunie.

Șeful Direcției de Evidență a Persoanelor Caraș-Severin, Corina Vîrvoni, crede că până atunci se pot preschimba fără probleme toate documentele expirate. În opinia sa, nu va fi aglomerație la ghișee pentru că o mare parte dintre cetățeni și-au înlocuit cărțile de identitate expirate și în perioada stării de alertă.

”Poate va fi un aflux mai mare al cetățenilor care locuiesc în străinătate. Unii dintre ei au drept de ședere și un permis dat de statul în care locuiesc și deocamdată nu sunt interesați de actul de identitate românesc. Totuși, atunci când vor veni în țară pentru a efectua anumite operațiuni notariale sau bancare, vor fi nevoiți să aibă document valabil”.

Tot până în 7 iunie mai sunt valabile permisele de conducere expirate și autorizațiile de circulație provizorii, a declarat inspectorul principal Robert Ciucă, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor Caraș-Severin.

În cazul autorizației de circulație provizorie, valabilitatea documentului se prelungește doar dacă există o poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă pentru mașina înscrisă în el. Tariful pentru eliberarea unui permis de conducere este de 89 de lei și se poate achita inclusiv prin Sistemul Naţional  Electronic de Plată online– ghiseul.ro.

Pentru a se evita apariția aglomerației la ghișee, recomandarea autorităților este ca preschimbarea documentelor să fie făcută începând de acum, nu să fie amânată până aproape de luna iunie.

De același autor

Related Articles