DSC02868Dacă vremea se va menţine frumoasă şi nu vor fi fenomene meteo extreme, şoseaua de centură a municipiului Caransebeş va fi redeschisă circulaţiei până în 15 decembrie, asigură surse din firma însărcinată cu execuţia lucrărilor de reparaţii. În această perioadă, două echipe de muncitori lucrează cu mai mult de 10 utilaje. Este montată o boltă de scurgere a apelor colectate din pârâul Valea Mică, integrată în umplutura de pământ de 13 metri înălţime, iar materialul de umplutură pentru realizarea structurii este altul decât cel folosit iniţial la construirea podului de la kilometrul 7.
Până la redeschiderea centurii, transportatorii continuă să fie  nemulţumiţi de rutele ocolitoare oferite de CNANDR, dar şi de taxa impusă de municipalitatea din Caransebeş pentru accesul cu vehicule mai mari de 3,5 tone prin centrul istoric al oraşului.
Reamintim că din vara acestui an centura a fost închisă pentru reparaţii şi a rămas aşa până în urmă cu puţin timp, fără ca executantul, Copisa Constructora, să demareze lucrarea. Motivul întârzierii l-ar fi constituit restanţele de plată de la CNADR, în sumă de câteva milioane de euro. Această situaţie se va schimba din 15 decembrie, anunţă însă CNANDR, care transmite că banii au fost direcţionaţi deja de Ministerul Finanţelor către cel al Transporturilor pentru achitarea datoriilor.