Doar două note de 10 la examenul de definitivat, în judeţul Caraş-Severin

Rezultatele de la examenul de definitivat 2021 au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice nemulţumite pot depune contestaţii atât astăzi cât şi mâine, iar notele finale se vor afişa în data de 28 iulie.

În Caraş-Severin, doi candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, de la Liceul Mathias Hammer din Anina şi de la Liceul Tehnologic Berzovia. Rata de promovare este de 51,2%. Amintim că în judeţ, s-au înscris la examenul de definitivat, 100 de candidaţi, iar 7 au absentat.

Au fost doar 187 de profesori care au reușit să ia nota 10 la proba scrisă de la Definitivat 2021, potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației. În total, peste 5.800 au obținut note între 8 și 10, care le asigură promovarea la acest concurs.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,90%, în creștere cu peste 3,5%, comparativ cu anul trecut (69,17%).

Cele mai multe note de 10 au fost obținute de profesori din județele:

  • București – 27
  • Cluj – 15
  • Iași 14
  • Constanța – 11
  • Brașov – 9

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

De același autor

Related Articles