Doar 3 fântâni din Caransebeş au apă potabilă

Locuitorii din Caransebeş se confruntã de ani de zile cu aceeaşi problemã, apã murdarã la robinete însã, nici fântânile de pe domeniul public nu sunt toate conforme.

Primăria Caransebes efectuează analize la fantânile de pe domeniul public o dată la 6 luni. Acestea sunt realizate cu ajutorul celor de la Direcţia de Sănătate Puplică din Caraş-Severin sau cu cei de la Aquacaraş, susţine primarul municipiului, Felix Borcean. Rezultatele ultimelor analize au aratat faptul că, doar trei fântâni din oraş au apă potabilă.

“În momentul acesta, cetăţenii să fie foarte atenţi când consumă apă. Sunt doar trei locuri în Caransebeş unde apa este 100% potabilă şi cu parametrii foarte buni. Este vorba despre Valea Cenchii, forajul din Valea Cenchii, fântâna din Valea Cenchii şi una dintre fântânile din Pipirig, cea dinspre Liceul Tehnologic “Decebal”.Restul au o cotă depăşită fie la amoniu, fie la fier, fie la ambele, foarte multe dintre ele cu bacteria E.coli şi nu recomand deloc consumul de apă de la aceste fântâni.” ne-a declarat primarul oraşului Caransebeş, Felix Borcean.

Felix Borcean ia în considerare ca pe viitor analizele să fie efectuate la un alt laborator.

Felix Borcean: “Chiar mi-aş dori să găsesc un alt laborator pentru că sunt contradictorii multe dintre ele. Odată vin analize bune pe o anumită fântână, odată vin analize proaste. Datoria noastră este să informăm corect cetăţenii care utilizează această apă, fie pentru consumul casnic, fie pentru consumul menajer.”

Tot odatã, primarul municipiului Caransebeş face apel la cetãţeni sã nu mai vandalizeze panourile de la fântânile publice care conţin rezultetele analizelor.

La fiecare dintre ele vor fi afişate aceste analize şi parametrii. Chiar fac un apel cãtre cetãţeni sã nu mai rupã acele panouri de informare, sã nu le vandalizeze, pentru că la toată lumea trebuie să ajungă informaţia,” a mai spus Felix Borcean.

De același autor

Related Articles