Doar 26 de lugojeni au depus cereri pentru subvenția la încălzire

Solicitările pentru subvenția la încălzire pe perioada sezonului rece, ce se acordă în fiecare an prin Direcția de Asistență Socială Comunitară, din cadrul Primăriei Lugoj, familiilor cu venituri modeste s-au diminuat semnificativ față de anii anteriori.

Tot mai puțini lugojeni apelează la ajutorul statului pentru a-și încălzi locuințele. Trendul descrescător a început să se manifeste încă din 2016. Comparativ cu anul 2017, cererile primite la sediul primăriei s-au înjumătățit, iar față de acum doi ani sunt cu peste 70% mai mici. În prezent numai 11 lugojeni, care folosesc sistemele de încălzire cu lemne au nevoie de sprijin, alte trei dosare au fost depuse pentru subvenționarea sistemelor de încălzire cu energie electrică și 12 solicitări sunt pentru locuințele racordate la gaze naturale.

Pentru lemne se acordă un ajutor între 16 și 54 lei pe lună, pentru energie electrică între 48 și 240 lei pe lună, iar pentru gaze naturale între 20 și 262 de lei pe lună. Banii se ridică o singură dată pentru toată perioada sezonului rece (definită între 1 noiembrie și 31 martie), de la casieria Direcției de Asistență Socială Comunitară, situată la parterul Primăriei Lugoj, la o dată care va fi anunțată din timp, după cum s-a procedat în ultimii ani, cel mai probabil în luna decembrie.

(Ion Moldovan)