Ion Simion PurecDin cele peste 2.000 de amendamente depuse la proiectul bugetului naţional pentru anul viitor, doar 11 au primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Dintre acestea, 3 aparţin senatorului Partidului Poporului Dan Diaconescu, Ioan Simion Purec. În cadrul unei conferinţe de presă, parlamentarul de Caraş-Severin a precizat că două dintre propuneri aparţin Primăriei din Bocşa, şi unul Primăriei din Băile Herculane şi vizează reabilitări de şcoli, cămine culturale şi o extindere la reţeaua de alimentare cu apă.

„Este prematur să spunem că aceste proiecte vor fi cuprinse în bugetul pe anul viitor, dar au trecut de comisiile reunite ale celor două camere de administraţie publică”, a precizat senatorul Purec.

Amendamentele vor fi dezbătute şi în comisia de buget finanţe, după care vor fi supuse aprobării plenului camerelor reunite ale Parlamentului României, care va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare. Parlamentarul cărăşean a mai precizat că anul trecut au trecut de comisii mii de amendamente, dar toate au fost respinse în votul plenului.