DN 6, între cifre și realitate!

Depăşirea limitei legale de viteză este una dintre cele mai frecvente abateri de la codul rutier. Două persoane au murit în ultimele zile, pe drumul național 6, care străbate Caraș-Severinul.

Cei care se grăbesc să ajungă la destinaţie şi încalcă limitele de viteză impuse prin lege riscă nu doar să primească amenzi, ci să îşi piardă viaţa. Așa s-a întâmplat duminică și luni pe DN 6, la Constantin Daicoviciu și la Topleț. Din păcate, în accidente sunt implicaţi şi şoferii care respectă legea. De altfel, depăşirea limitei legale de viteză este una dintre cele mai frecvente abateri de la codul rutier, iar DN 6 este în top. De vină sunt conducătorii auto care se angajează în depășiri riscante, valorile de trafic ridicate și infrastructura rutieră, după cum spune șeful Serviciului rutier, Stelian Cornea. Când se produc astfel de evenimente tragice, apar și blocaje în trafic, care pot dura chiar și două ore.

„Acestea sunt procedurile de lucru, nu avem ce să facem. Lumea trebuie să înțeleagă, se fac niște cercetări, se întocmește, în asemenea situații, un dosar de cercetare penală în cadrul căruia trebuie culese toate mijloacele de probe, măsurători, fotografii. Nu putem să omitem nimic și de aceea trebuie închis traficul pentru o bună desfășurare a cercetării la fața locului”.

În minivacanța de 1 Mai, în total, în Caraş-Severin au fost 5 accidente rutiere. Polițiștii rutieri au sancţionat în trafic sute de conducători auto, iar 48 au rămas fără permis.

DN 6 rămâne cel mai periculos din Caraș-Severin deși, statisticile Poliției arată că numărul accidentelor grave este în scădere. De la începutul anului și până în prezent, pe DN 6 s-au produs 6 accidente rutiere grave, cu aproximativ 30% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Trei persoane și-au pierdut viața, față de 6 decese înregistrate în primele 5 luni de anul trecut. Alte 4 persoane au fost rănite grav, comparativ cu 9 victime în aceeași perioadă din 2022.

Pe DN 6 sunt planificate în serviciu, în medie, zilnic, 4 echipaje de poliție rutieră, care acționează pe acest tronson de drum, concomitent cu echipajele planificate în serviciu la nivelul celor două secții de poliție rurală, care au competență teritorială pe DN 6.

Intervenția la evenimente se realizează conform procedurilor, pe principiul cel mai apropiat polițist de locul evenimentului intervine”, până la sosirea echipei de cercetare la fața locului.

De același autor

Related Articles