La nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin campania de împăduriri de primăvară s-a finalizat.

În total, au fost plantați 800.000 de puieți forestieri din specii de foioase și rășinoase, puieți produși în pepinierele proprii ale Direcției silvice, fiind efectuate lucrări de împăduriri și completarea regenerărilor pe 167 hectare.

Programul din acest an, de regenerare a pădurilor de stat administrate de Direcția Silvică Caraș-Severin, prevede lucrări de regenerare pe 652 hectare, din care pe cale naturală 567 hectare și artificială 167 hectare (împăduriri și completări) cu o investiție de 1,7 milioane lei.

Dan Câmpan – purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

Dan Câmpan

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este parte a campaniei naționale de împădurire O pădure cât o țară derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României. Mai multe informații despre această campanie găsiți:
https://www.opadurecatotara.ro

Desigur, pentru educarea forestieră a tinerei generații ne-am fi dorit ca la activitățile de împăduriri să fie prezenți și partenerii noștri deja consacrați, copiii desigur, așa cum eram pregătiți prin parteneriatele încheiate cu școli sau diverse organizații din județ, însă starea de urgență impusă nu a permis ducerea la bun sfârșit a misiunii de educare forestieră în șantierele de împăduriri.

Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată pe pagina noastră de internet, la următoarea adresă: https://bit.ly/3cyWeIs

Direcția Silvică Caraș-Severin a regenerat în ultimii șapte ani 6.728 hectare de fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 9 milioane de puieți forestieri.