Din această săptămână şi la Spitalul Municipal din Caransebeş se vor face teste pentru depistarea COVID-19 cu aparatul real time PCR

Din această săptămână şi la Spitalul Municipal din Caransebeş se vor face teste pentru depistarea COVID-19 cu aparatul real time PCR aflat în custodia unităţii medicale.

În aproximativ 2 săptămâni şi celălalt aparat donat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin va fi pus în funcţiune, a dat asigurări managerul Spitalului Municipal Caransebeş, chirurgul Gheorghe Borcean.

Laboratorul nostru va putea efectua teste PCR real time pe aparatura aflată în custodia noastră de la firma cu care am externalizat serviciile de laborator, facem tot posibilul să funcţioneze şi aparatul achiziţionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, aici au fost câteva probleme cu reactivii, cu circuitele dar în două săptămâni sperăm să putem face teste şi cu acest aparat.

Astfel, va creşte numărul testelor şi principiul e simplu, testează şi izolează, cu această regulă reuşim să stăpânim extensia bolii în masă”, ne-a declarat managerul unităţii medicale Gheorghe Borcean.

Pentru a face faţă cazurilor noi care apar de la o zi la alta vă reamintim că şi numărul paturilor a fost dublat la Spitalul Municipal din Caransebeş, ajungând la 100.

Încercăm sa fim cât mai aproape în întâmpinarea nevoilor medicale ale pacienţilor si sperăm să trecem cu bine peste această perioadă„, ne-a mai declarat managerul spitalului suport COVID-19, Gheorghe Borcean.

De același autor

Related Articles